Hustillverkare - Massor med hustillverkare

Bästa hustillverkaren

Bästa hustillverkaren

Vilken som är den bästa hustillverkaren beror på väldigt många olika saker. I vissa delar av landet kan en hustillverkare vara bra tack vare att den anlitar duktiga byggfirmor men i en annan del av riket har de inga upparbetade kontaktnät och vet själva inte villa husbyggare de bör anlita. Även valet av husmodell påverkar vilken husleverantör man kan och bör välja.

Bästa hustillverkarna tipsen när du ska bygga hus

Här kommer endast de allra bästa husleverantörerna och husbyggarna att listas. Dock bör du alltid fundera på vilken husmodell och husleverantör som passar bäst där du bor.

Något som du ska tänka på när du söker efter lämplig hustillverkare eller husleverantör är:

  • Finns det några referenshus som du kan titta på?
  • Hur lång erfarenhet har hustillverkaren av just denna typ av hus?
  • Har det skett några förändringar de senaste åren på huset?
  • Ta kontakt med några tidigare kunder som byggt samma typ av hus från samma hustillverkare inom samma region av Sverige.
  • Undersök hustillverkarens, husleverantörens och husbyggarnas bakgrund gällande hur länge företagen funnits, och vilken ekonomi de har samt om det gjort någon vinst de senaste åren. Denna info kan du hitta gratis på t.ex. allabolag.
  • Var otroligt noggrann med kontraktskrivningen gällande vad som ingår i, t.ex. om det är ett nyckelfärdigt hus, vad totalentreprenaden gäller samt exakt vad var och en åtar sig. Du ska läsa igenom kontraktet mycket noggrant fler gånger varje dag till dess att det är påskrivet.
  • Kontrollera med Bolagsverket om personerna bakom företaget tidigare haft några konkurser.
  • Gör också en kontroll hos Skatteverket att företaget skött inbetalningar av skatt och arbetsgivaravgift på ett korrekt sätt.
Prioritet
Hustillverkare
Kommentar

1

TIllverkat hus i över 80 år säger något

2

VästkustStugan
Hustillverkare med erfarenhet och god ekonomi

3

Välskött och seriös hustillverkare

4

Trivselhus
Hustillverkare som växer snabbt

5

Anebyhus
Mycket välkänd hustillverkare

6

Älvsbyhus
Levererat hus sedan 1960 och har en stor kassa

7

Myresjöhus
Bland de största hustillverkarna i Sverige

8

A-hus
Bra husleverantör på västkusten

Andra bra hustillverkare och husbyggare

Andra bra hustillverkare och husbyggare

Listan ovan är sammanställd utifrån vad folk upplevt de olika hustillverkarna. Ordningen på de bästa hustillverkarna kan naturligtvis diskuteras och någon husköpar kan vara mycket nöjd med en leverantör och en annan väldigt missnöjd och ofta har detta med den som bygger huset att göra. Det finns fler jämförelser på nätet mellan olika hustillverkare

Husleverantörer och hustillverkare Det finns många husleverantörer och hustillverkare som är seriösa och bra. Om du har synpunkter på listan ovan får du gärna informera om dessa.

Tänk på att det inte bara är husmodellen och hustillverkaren det hänger på om du kommer uppleva husbygget på ett positivt sätt. Den husbyggare som sätter ihop huset påverkar även prefabricerade hus på ett betydelsefullt sätt och att du själv varit mycket noggrann när du specas huset och läst igenom kontraktet.


Bra checklistor när du bygger hus

Här finns massor med läsvärda checklistor när ni planerar att köpa ett hus från en hustillverkare, husleverantör eller bygga ett nytt hus.
Mer fakta om hustillverkare

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om husbyggare, hustillverkare och husleverantörer men också en del roliga och listiga saker gällande att bygga hus.


Meny - Hustillverkare
Till förstasidan på www.hustillverkare.org Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Sverige Checklistor Nyckelfärdigt Nyheter